Friss topikok

  • ILLED: :D:D:D Biztosan szentelt volt... B (2013.05.07. 10:45) Vége van a zajnak?
  • bogyora: @ILLED: köszi! naponta két adag vitamint eszik Janka: reggel elkéri Tőlem, du. meg Édesanyától... ... (2013.04.10. 14:35) most én!

Címkék

Majdnem Köln - Brühl

2013.06.13. 21:13 bogyora

Szombaton jó idő lévén, a főútra történő kikanyarodásunk előtt nem sokkal sikeresen eldöntöttük, hogy akkor Kölnbe kirándulunk; no ebből nem lett semmi, mivel sikertelen kísérletet tettünk Köln megtekintésére. Brühlig jutottunk, ahol egy világörökségi listán lévő kastélyt néztünk meg belülről is.

Nem mondom, szép volt, de nem igazán értettük, miért került fel a listára, a gödöllői inkább felkerülhetne!

Előtte egy kicsit kóvályogtunk, nem találtunk parkolót, aztán egy bácsi odaadta a parkolójegyét, mert ment el, és még egy óráig jó volt; jó fej. De kb. három órával tovább maradtunk, mint ameddig szólt a parkolás...; az autót nem szállították el szerencsére.

Aztán a főtéren Édesanya Jankával nézte a helyi Bollywood táncosát, majd megnéztük a kastélyt: 10 EUR-ért mentünk be, Janka az elején elég nyűgös volt, de aztán végül jól bírta az egy órás vezetést. Szép volt, de néhány magyarországi kastély szerintem lepipálja. Aztán egy nagy séta a nagy parkban, miközben Janka egy jó veszekedés után elaludt a babakocsiba.

Így nyugodtan le tudtunk ülni ebédelni: drágább volt, mint Bonnban, de legalább nem is laktunk jól; viszont nagyon finom sört ittam először, a második már nem annyira ízlett. Aztán rohantunk az autóhoz, mert kezdett cseperegni, már az autóban ültünk, amikor zuhogott.

Aztán mentem este dolgozni, mert sok volt a fuvar, és a főnök kérte.

Azóta rossz idő van újra, kevés nappal, kevés esővel, bár most éppen órák óta esik. (Édesanyát előtte nyugtattam meg, hogy nem kell kabát, jó idő lesz; mióta vitamint szedek, a térdem nem jelzi az időt...)

A héten sajnos nem sokat dolgoztam, viszont Judit igen. Állandó jelleggel a törökországi utazás és a jövő félév tart minket lázban, késő éjszakáig tartóan. Mindenesetre egy hónap múlva valahogyan, de megyünk haza, addig is holnap Bázel, Ákoshoz.

Janka tökre szeret oviba járni, akármilyen álmos, mindig jókedvűen megy. Oda érve eleinte megkérdezte, hogy Édesapa itt maradsz?, de most már nem kérdezi meg, hanem két puszit nyom, aztán vissza se néz, és beszalad; hazafelé meg egyfolytában beszél, hogy mit csinált egész nap, persze összefüggést ne feltétlenül kell benne találni, meg sokszor csak az utolsó fél óra legnagyobb történését mondja el.

Tegnap fergeteg-parti volt a koliban a nemzetközi diákoknak; vittünk egy kevés pálinkát; a második legkeményebb piát is mi vittük, gyümölcsös (alkoholmentes) söröket; mint már említettem, hihetetlen alkoholizmus van errefelé...

Szólj hozzá!

Címkék: buli kirándulás ovi Brühl

A bejegyzés trackback címe:

https://remagen.blog.hu/api/trackback/id/tr785360283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása