Friss topikok

  • ILLED: :D:D:D Biztosan szentelt volt... B (2013.05.07. 10:45) Vége van a zajnak?
  • bogyora: @ILLED: köszi! naponta két adag vitamint eszik Janka: reggel elkéri Tőlem, du. meg Édesanyától... ... (2013.04.10. 14:35) most én!

Címkék

Interkulturális panaszkodás 1.0

2013.05.01. 06:00 vibornye

Kicsit felgyülemlett a kultúrsokk, úgyhogy kiadom magamból. De lehet, hogy több részes lesz... Mindenesetre az egyik kurzus keretében többek között interkulturális élményeket gyűjtünk, és a tanár épp a héten figyelmeztetett minket, hogy lehetőleg ne csapjon át a dolog interkulturális panaszkodásba. Jobban veszi ki magát, ha olyan sztorikat mesélünk, melyek során mi voltunk a béna külföldi, mint ha olyanokat, amelyekben béna németek szerepelnek. Na de ezt a blogot nem sok itteni olvassa, így hát nyugodtan ömlenghetek:

Ezek a jordánok mégis mit képzelnek magukról!?

  1. Nem járnak be órára. Ez mondjuk engem nem zavar különösebben.
  2. Nem figyelnek órán. Állandóan interneteznek az okostelefonjaikkal. Oké-oké, nincsenek illúzióim, otthon is előfordul az ilyen, na de legalább a diákság a pad alatt csinálja, vagy a laptop mögé bújva. De ezeknél teljesen természetes, hogy öt percenként zizeg a telefon, amit meg is néznek, és válaszolnak is rá. Ha nem tudnak egy szót, gyorsan megnézik a szótárban, de ha figyeltek volna, hallották volna, hogy a tanár épp az imént mondta el a jelentését.
  3. Fogják magukat és kimennek óráról. Naívan azt gondolom, hogy vécére. De nem, mert 10 perc múlva visszajönnek cigifüstösen, egy kólával és egy szendviccsel.
  4. Pofátlanul ásítoznak. De olyan hangosan, hogy nem hallom tőle a tanárt.
  5. A főnök az egyik órán eléggé ki volt akadva, és szóvá tette a telefonozást is. Erre a következő órán folyamatos jövés menés volt, mert az emberek a folyosón intézték ügyes-bajos email olvasgatásaikat.
  6. Állítólag a tavalyi eresztés elég nehezen teljesítette a vizsgákat (mármint azt a kettőt), tehát nem is értem mire föl ilyen lazák.

A következő epizódban a németeket fogom szidni. Addig is egy kis apróság.

Szólj hozzá!

Címkék: egyetem gyakorlat arabok interkulturális

A bejegyzés trackback címe:

https://remagen.blog.hu/api/trackback/id/tr565313748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása